Your delivery experts.

landing_page.html.twig

- 3zoneslayout3.html.twig

DPD Polska i wspieram.to

Spółka DPD Polska zaangażowała się we współpracę z portalem crowdfundingowym wspieram.to. W ramach wspólnej akcji "Sto na start" firma kurierska będzie wspierać ciekawe projekty i startupy. Przedsięwzięcie zostało zainicjowane podpisaniem porozumienia między DPD a wspieram.to

Celem akcji DPD Polska i portalu wspieram.to jest zidentyfikowanie ambitnych i innowacyjnych projektów lub startupów, których twórcom przyda się logistyczna obsługa podczas realizacji pomysłu biznesowego zgłoszonego na platformie wspieram.to.

W pierwszym etapie projektu organizatorzy dokonują selekcji projektów pod kątem zgodności z ustalonymi kryteriami. Mają być one m.in. związane z e-commerce lub innym obszarem mieszczącym się w zakresie CSR obowiązującym w DPD Polska, innowacyjne i dowodzące przedsiębiorczości autora projektu. Nie mogą także budzić żadnych wątpliwości natury etycznej.

Raz na kwartał kapituła, składająca się z przedstawicieli DPD Polska oraz portalu wspieram.to, wybierze startup lub projekt, który zdobędzie nagrodę w postaci wsparcia logistycznego.

- Jako wspieram.to, jesteśmy świadkami wzrostu poziomu przedsiębiorczości u młodych, kreatywnych ludzi. Często wykazują się oni zupełnie oryginalnymi i nieszablonowymi pomysłami, które wymagają jednak poważnego wsparcia finansowego. Stąd pomysł na coraz popularniejsze finansowanie społecznościowe. Zaoferowanie przez DPD młodym przedsiębiorcom usług logistycznych może ułatwić rozruch ich inicjatywy i uwolnić nieco środków finansowych, które mogą przydać się startującej firmie w innej sferze działalności.– twierdzi Marcin Galicki, CEO platformy wspieram.to.

Główne kryteria przyznania nagrody "Sto na start" to: oryginalność, innowacyjność oraz potencjał biznesowy lub społeczny projektu.

- Współpraca z portalem wspieram.to jest potwierdzeniem, że DPD chce pomagać innowatorom, młodym przedsiębiorcom czy autorom ciekawych projektów z obszaru kultury czy dobroczynności. Promowanie aktywności biznesowej wśród młodych ludzi z ciekawymi pomysłami jest w naszym przekonaniu bardzo Polsce potrzebne. To właśnie dynamizm małych przedsiębiorstw sprzyja rozwojowi gospodarczemu w naszym kraju, a innowacje są nam po prostu niezbędne – mówi Rafał Nawłoka, Prezes Zarządu DPD Polska.